Knjige in igrica

Ob otvoritvi muzeja smo izdali dve pesniški zbirki avtorjev, ki v svojih pesmih opisujejo rudarsko življenje v teh krajih. V obeh so predstavljene tudi slike dveh zasavskih slikarjev, poleg tiskanih pa sta na razpolago tudi brezplačni e-knjigi.
Mlajšim obiskovalcem našega muzeja pa smo pripravili zanimivo brezplačno arkadno igrico na temo rudarjenja.


 

Šlemunga

Šlemunga nas nagovarja s pesmimi, zapisanimi in recitiranimi, in slikami. Njena osnova je serija enaindvajsetih slik rudarjevega vsakdana, kakor ga je videl Milan Razboršek, v ekspresionistični maniri naslikana stripovska zgodba.

Več o tem

Frpruh

Vlado Garantini, neutrudni pesnik Zagorske doline se pri upesnjevanju knapovskega utripa in izročila znajde kot riba v vodi. Tako neprisiljeno, spontano mu steče beseda, da si ilustracije bralec kar živo predstavlja. Če pa je zraven še risba Jožeta Ovnika, pa si je mogoče ob prebiranju pesmi ustvariti že kar cel film.

Več o tem

Rudar Feliks

BREZPLAČNA ARKADNA IGRA

V jami Loke zagorskega rudnika dela rudar Feliks. Sortira jamske vozičke - hunte, pri tem pa mora paziti na dovoz jamskega lesa in prazne hunte, ki jih spuščajo po rudniškem jašku. Pomagaj rudarju Feliksu razporediti čimveč huntov!

Več o tem